Fincsa-nindzsa

Lecsó

2013. szeptember 01. - fincsanindzsa

Bevallom őszintén, hogy eme blogbejegyzés semmilyen esetre sem fűződhet a nevemhez – ha csak az üvegbe töltést nem nevezzük aktivitásnak :) Egy gyerekkori jó barátom Krisztián rám írt a múlt héten, hogy szeretne még a nyár utolsó napjaiban lecsót eltenni, de nincs hozzá…

Tovább

Tökmagvas bagett

Egy időre legyen elég a szénhidrátokból, ezért Peti kérésére jön egy újabb bagett, ami vajas krémmel és sok-sok tökmaggal bélelt. Valószínűleg a magas zsírtartalom miatt sokkal ropogósabb, még azután is, hogy kihűlt. Hozzávalók 50dkg finomliszt (lehet rozs vagy kenyérliszt is) 3dl tej 2 kávéskanál…

Tovább

Citromos piskóta

Bejegyzés alcíme...

Hetek óta olyan sütiket sütünk, amihez nagy szükség van tojásfehérjére. Mielőtt megromlik, gyorsan el akartuk használni. Ilyen két verzió van: macaron vagy püspökkenyér. Azonban az anyósomnak volt egy szuper citromos receptje, ami a férjem eszébe jutott, így legalább nem kellett…

Tovább

Nagyi kedvence 20. - Kakaós és fahéjas csiga

Még sosem sütöttem kelt tésztát, buktát vagy csigát, ezért picit féltem tőle. Pedig már vagy 5-7 éve őrizgetem anyukám – feltehetőleg a nagyim bevált receptjét, akik tudják mitől döglik a légy. Jöttünk haza a bevásárlásból és azon ötleteltünk, mit is süssük a barátainkkal szervezett piknikre, mire…

Tovább
süti beállítások módosítása