Fincsa-nindzsa

Esküvőre készülünk, pogácsával melegítünk be

2021. július 04. - fincsanindzsa

Esküvőre készülünk! No de nem az enyémre, hanem az öcsémékére. A két anyuka kitesz magáért, vagy 3 nádfedeles falut jól tudnának lakatni, amennyi sütit csinálnak. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy amit anyukám tervez, nemcsak segítek neki megsütni, hanem meg is osztom veletek az összes receptet, amit…

Tovább

Tu quieres a comer un taco, Pablo? avagy jöhet egy taco?

Ahogy ígértem, a Pasi a konyhában szekció első vendégelőadója a taco lesz. Imádom a mexikóit, de valahogy tacot sosem csináltam eddig. A burrito jobban bejött, hiszen abba jó maradékmentős módszerrel, mindent is beletömtem, amit találtam és úgy gondoltam, ez tökéletes lenne. Amikor a taco készült,…

Tovább

Pasik a konyhában? Igeeeen! - A bevezető

A napokban egy jópofa beszélgetésből egy “termékfejlesztés” kerekedett ki. A blogon igyekszem naprakészen tartani a tartalmakat és hétről hétre bemutatom nektek, miket sütök-főzök. Persze tudtok kulcsszavak alapján is keresgélni a jobb oldali menüpontban, viszont 4 fő kategóriát szúrtam be a…

Tovább

Szépül a lakás

A tavasz hivatalos beköszönte előtt új albérletbe költöztünk, ahol a konyhaszekrényen kívül semmi nem volt a lakásban. Nem vagyok egy nagy lakberendező, azonban volt egy csomó jó ötletem, hogyan alakítsak ki egy világos, letisztult, ám nem steril életteret. A nagy világos tereket és az üres falakat…

Tovább

Low waste a konyhában, avagy a fenntartható városi lét

Ez most nem főzés, viszont szívesen megosztanám Veletek néhány gondolatomat, hogyan próbálom tehermentesíteni a konyhámat és egy fenntarthatóbb életet élni. Pár ehhez hasonló bejegyzéssel jövök még az elkövetkező hetekben. Én, az örök nyughatatlan, állandó felfedezésben vagyok. Menetrendszerűen…

Tovább

Túrós szelet

Ez most sütögetős hétvégére sikeredett. Először bográcsban lecsót ettünk, másnap hamburgert és pulled porkot coleslaw salival. A pulled pork még némi finomításra vár, habár a fűszerezése nagyszerű volt. Egy közös volt  a két sütögetésben: ugyanaz a sütit ettük mindkét napon, mert annyira…

Tovább

Az én csodaburgerem

Mivel épp azt a korszakot éljük, amikor a csapból is hamburger folyik, nap mint nap nyit egy-egy új hely, gondoltam csakazértis jövök a kedvenc burgerem receptjével. A hétvégén a régi receptet finomhangoltam, két alkotóelemet lecseréltem benne és voila, ha olyan hamburgerzsemlét kerestek, aminek…

Tovább

Rebarbarás eperleves (bár ez inkább puding)

Szeretek a piacon ötleteket gyűjteni, mert mindenkinek más az ízlése és ezekből lehet a legszuperebb dolgokat kifundálni, hiszen receptet nem kapsz hozzá, előtte sosem kóstoltad, így halvány fogalmad sincs, milyenre is kellene sikerülnie. Így voltam az eper-rebarbara kombóval is. Eperből krémlevest…

Tovább
süti beállítások módosítása