Fincsa-nindzsa

Rakott cukkini

2013. február 17. - fincsanindzsa

Nagyon szeretem a cukkinit, bár régen sokkal többet csináltunk rakottat, rántottat, de most ismét rákaptunk. Többnyire azért, mert a maminak mindig hoznak és nincs olyan hétvége, amikor otthon vagyunk, hogy legalább egy hatalmas cukkinit ne passzolna le nekünk, legalábbis a nyári…

Tovább

Nyárs

Olyan fura érzés, hogy mostanában annyira ritkán főzök. És ha főzök is, valami nagyon egyszerű lesz belőle, amivel nem kell sokat bíbelődni. Régebben képes voltam napi 6-8 órát is szórakozni a konyhában, bár van hogy egy őrült hajtós nap után hazavágtatok, és e konyhában…

Tovább

Édes chilliszósz

Sajnos egyre nagyobb rajongója vagyok a chillinek, és egyre nagyobb dózisban. Ez tényleg teljesen függővé teszi az embert. Pofonegyszerű, akárcsak a többi mexikói étel. És ezt használhatjuk a mangósalátához, de én imádom a quesadillast is ebbe…

Tovább

Mangósaláta

Ahogy mondtam, a quesadillashoz jöhet egy kis tompító saláta is. Nagyon különleges, nem hétköznapi, és rém egyszerű. Sőt ha ezt a szálat tovább fűzöm, salátaöntetnek édes chilliszószt használtam és készítettem. Ezeket is a főzőkurzuson tanultam, de egy picit azért az…

Tovább

Quesadillas (vega és húsos)

A hétvége az egészség jegyében fog telni és kivételesen csak egyetlen süti kerül a porondra, répatorta formájában. De kezdjük is a mexikói, kicsit pikáns de mégis egyszerű fogással, a quesadillas-sal, ami nem más mint két kukoricalisztből készült lap közé olvasztott sajt,…

Tovább
süti beállítások módosítása