Fincsa-nindzsa

Túrós szelet

2021. június 21. - fincsanindzsa

Ez most sütögetős hétvégére sikeredett. Először bográcsban lecsót ettünk, másnap hamburgert és pulled porkot coleslaw salival. A pulled pork még némi finomításra vár, habár a fűszerezése nagyszerű volt.

Egy közös volt  a két sütögetésben: ugyanaz a sütit ettük mindkét napon, mert annyira megtetszett, hogy ismétlésért kiáltott.

Ez nem más mint egy tök egyszerű túrós (nyár lévén, némi gyümölcsös beütéssel.

img_3819.jpg

3 tojás - 3ek cukor - 2ek vaníliás cukor - 500g túró - 5 púpos evőkanál tejföl - 1,5ek. étkezési keményítő - 1,5ek liszt (lehet rizsliszt is) - 1 mokkáskanál szódabikarbóna + fanyar lekvár vagy málna díszítésképpen.

Hogy készült?

  1. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorokkal fehéredésig verjük.
  3. Hozzákeverjük a túrót és a tejfölt.
  4. Majd a keményítőt, lisztet és szódabikbikbóriát - ahogy annan az ikonikus youtube videoban is láthatjuk - 

    https://youtu.be/r-6QpKh0Q78)

  5. Végül a tojáshabot hozzákeverjük a masszához és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük)
  6. 160 fokon 40 perc alatt megsütjük.

+1: málnát jó sokat tettem rá. Lekvárt csak sülés után, kihűlve tálaljunk hozzá.

Csak a Cruffin!

Mostanában az is nehézséget okoz, hogy nem eszek igazán sütiket, így találnom kell indokot és valakit, akinek süthetek, így magamnak tényleg csak pár darabot hagyok, amit többnyire lefagyasztok, így a fagyó egy-egy darab finomságokkal van teli mint a vajas croissant, fahéjas csiga, epres-pisztáciás babka, macaron és most még a cruffin is. Csoda hogy nem fér hús a hűtőbe?

A recept nem az enyém, a fotós “klubban” ajánlották a lányok, Wannuskám youtube csatornáján meg tudjátok nézni, hogy készül a CRUFFIN. Amire régóta vágytam. Elkészítem majd az igazi levelest is, de egyelőre ezt próbáltam.

Tápérték/ db: 160kcal • 30,7g szénhidrát • 5,4g fehérje • 1,7g zsír (királybúzaliszttel bemakrózva)

 

A tésztához:

20 dkg kenyérliszt
20 dkg finomliszt + a formázáshoz (én csak királybúza lisztet használtam, mert nincs finomlisztem, se kenyérlisztem)
8 dkg porcukor
8 gr porélesztő vagy 3 dkg friss (7 grammot használtam)
2 dl langyos tej (mandulatejem volt csak)
7 dkg puha vaj
1/2 teáskanál só

A töltelékhez:

7 dkg puha vaj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor (én csakazértis fahéjjal csináltam, mert nekem a fahéjas jobban bejön)

 

img_2222.jpeg

Én mindent összeöntöttem és 5-7 perc alatt homogén tésztát gyúrt belőle a gép. Letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára  vagy liszt nélküli szilikonlapra borítjuk és 6 részre vágjuk és kis gombócokká formázzuk. A porcukrot és a kakaót egy tálkában összekeverjük.(Én fahéjasat csináltam)

Az első tésztát kinyújtjuk ovális formára. Megkenjük a vajjal és egyenletesen meghintjük a cukros kakaóval (az én esetemben a fahéjjal, de a tényen nem változtat) Szorosan feltekerjük és egy tálcára félretesszük. Elkészítjük a maradék 5 tekercset is és a hűtőbe tesszük őket 30 percre. (Én egy órát hagytam bent, mert igényelte)

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy muffin tepsi mélyedéseibe kapszlikat teszünk. (Nekem szilikon kapszlijaim vannak és nem félek használni őket) Ha letelt a hűtési idő hosszában félbevágjuk a tekercset és a vágott felével felfelé feltekerjük. Beleültetjük az előkészített kapszliba és a maradékot is ugyanígy elkészítjük. Ha megvagyunk hagyjuk 20 percet kelni, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

img_2219.jpeg

 

Az én csodaburgerem

Mivel épp azt a korszakot éljük, amikor a csapból is hamburger folyik, nap mint nap nyit egy-egy új hely, gondoltam csakazértis jövök a kedvenc burgerem receptjével. A hétvégén a régi receptet finomhangoltam, két alkotóelemet lecseréltem benne és voila, ha olyan hamburgerzsemlét kerestek, aminek nincs élesztő íze és szaga, akkor Hello! Itt van!

Ezer éve kísérletezem, mindig összehozok valami jót, és utána hetekkel később töröm a fejem, hogy basszus, hogy is szólt a receptem, így most nem követtem el ezt a hibát, így időben lejegyeztem. Aki nem elégszik meg a sima hambival, nosza rajta!: A teljesség igénye nélkül turbózzátok fel ezerrel: rösztivel, baconnel, sajttal, sült hagymával. Ígérem nem fog fájni. Szerelmes vagyok én, Te beléd, Te beléd...

Hozzávalók 

Hamburgerzsemle (9db kb 200 grammos buci)

1 kiló liszt (Királybúza)
2 csomag instant élesztő
kb. 3.5dl langyos tej (a királybúza liszt sokkal több tejet vesz fel, még lehet, hogy egy plusz fél deci jót tesz neki, hogy puha legyen)
1 ek. cukor
só ízlés szerint 
5 ek. 12%-os tejföl
2 tojás
3ek étolaj

Húspogácsa (4x15dkg-s adagok)

40dkg darált marhahús (20%-30%-os zsírtartalommal)
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 ek. worchester szósz
1 ek. tabasco vagy chipotle szósz
só, bors

(mostanában rászoktam csak a só-bors ízesítésre)

Szósz

2 ek. mustár
majonéz
ketchup
uborkalé
1/4 reszelt vöröshagyma

(sajt, röszti, salátalevél, paradicsom, bacon, ketchup, sült hagyma)

A hétvégi szolid falatozás végterméke:

fullsizerender_1.jpeg

Egy régi, mindent bele verzió: 

9_5.JPG

A hússal kezdtem a hadműveletet, még a reggeli órákban, ugyanis ennek nem árt, ha órákat pihen. (Feltéve ha a worchester szószosat csináljátok)

A hagymát apró kockákra vágtam és alaposan megsütöttem zsíron. A marhahúst sóztam, borsoztam, és nem sajnáltam róla a worchester szószt sem. Úgy az igazi, amikor egy csepp füstös ízt érez az ember. Ehhez nyugodtan tolhatunk egy kevés/sok tabasco-t vagy chipotle szószt, utóbbi egy fokkal erősebb. Alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk 2-3 órát állni. 

Változnak az idők és mostanában, ahogy írtam is fentebb, sokkal jobban szeretem a só-bors kombót, mert őrült jól kiemeli a hús ízét. Nem mellesleg úgy, hogy előszeretettel veszek angus marhát, amit nem szabad semmivel sem elrontani.

Nemcsak a marha ízesítésén változtattam, hanem a bucin is. Mindenkinek ajánlom a Királybúza lisztet, - más lisztekhez más mennyiségű tej és tejfölre lesz szükség, mert ez kifejezetten sok folyadékot zár magába. A liszten kívül, amit lecseréltem: instant élesztőre cseréltem a frisset, így elmaradt az élesztős íz. 

Működik, ha a langyos-cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, de ha nem futtatjuk is tökéletes. Minden alapanyagot összelapátolunk és robotgéppel szinte tökéletesen homogén tésztává gyúrjuk. Az utolsó simításokat szeretem kézzel befejezni, mert így lesz a tészta olyan gyönyörű, hogy csak cirógatnám. Amikor szép selymi a tapintása, akkor lefedjük és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Majd ha a tészta csodálatosan megkelt és lazán elválik az edény falától, fordítsuk ki a deszkára és vágjuk egyenlő darabokra, majd gömbölyítsük, amíg egy csodás gömböt nem kapunk.

Ne ilyen rettenetet csináljatok, mint én régen:

3_68.JPG

 

Hanem tökéletesen simára gömbölyítsetek, mert akkor lesz ilyen szép a tészta, ha 180 fokon aranybarnára sütjük. (Nem mellesleg 2 nappal a sütés utána is szinten ugyanolyan puha volt a tészta)

Ilyenre sül meg, ha tökéletes a gömbölyítés:

img_3454.jpeg

SNITT

Amíg a bucik sülnek, keverjük ki a hamburgerszószt. Ez elég "macerás" és ízlés-függő mutatvány. Az alap a mustár és a reszelt vöröshagyma. A vöröshagymával ne essünk túlzásba, tényleg elegendő lesz a negyede. Sőt a mustárt se túlozzuk el, ne ez legyen az alapíz. Ám mindent ehhez igazítsunk, hogy kellemesen pikáns legyen a szósz a végén. Ezért nem adom meg a pontos mennyiségeket, bár viszonyításképp talán 2 evőkanálnyi jön a majonézből és 1 a ketchupból. Majd végezetül két csapott evőkanálnyi uborkalé. Ezt ki ne hagyjátok ám!

Buci sül, a szósz készen. Már csak a húspogácsák várnak a sorukra. 

Néhány csepp zsírral megkenem a már forró serpenyőt beleteszem a szépen megformázott húspogit - egyszerre kettőt. Ne felejtsük négy részre osztani a húst sem és ha igényel egy pici sót, fűszert, akkor pótoljuk még gyorsan. A tenyerünkkel lapítsuk meg, de 1,5 centinél ne legyen nagyon vékonyabb. Tehetünk a tetejére egy szelet sajtot is, bár ezt csak azután, hogy a pogikat megsütöttük. Majdnem elfelejtettem, hogy bacont is süthet hozzá, aki szereti. Nagyon meg tudja dobni.

Ha csak sózzuk borsozzuk, akkor közvetlenül a sütés előtt ízesítsünk.

SNITT

Tételezzük fel, hogy megsültek a bucik is, és éppen hűlnek boldogan. Vágjuk ketté őket. Higgyétek el nekem, bőven elég lesz belőle egyet is megenni (vagy kettőt)

A zsemle alsó részére nyomjatok ketchupot, majd egy evőkanálnyit (vagy kettőt, mert nem spórolunk) a hambiszószból. Mehet rá salátalevél, paradicsom karika, egy újabb adag hambiszósz, a husi a sajttal, bacon, mert basszus, azt is pirítottunk ám! De egyre figyeljetek! Teljes szeletet pirítsatok meg egy kevés zsíron, jó ropogósra. Aztán ha még úgy érzitek ne hagyjuk abba, 2 rösztit is dobjatok rá és végül a zsemle tetejét is, ha ráfér. 

img_3471.jpeg

Ehhez kóla vagy Dr Pepper dukál. Mi már krumplit fizikai képtelenségnek tartottunk volna enni, pedig az étvágyunkkal sosem volt gond.

Rebarbarás eperleves (bár ez inkább puding)

Szeretek a piacon ötleteket gyűjteni, mert mindenkinek más az ízlése és ezekből lehet a legszuperebb dolgokat kifundálni, hiszen receptet nem kapsz hozzá, előtte sosem kóstoltad, így halvány fogalmad sincs, milyenre is kellene sikerülnie.

Így voltam az eper-rebarbara kombóval is. Eperből krémlevest csináltam már, azonban eper-rebarbarából nem. Nálam a krémleves az inkább főzés nélküli pudingból, tejből / tejszínből és a gyümölcsből áll, hidegen összeturmixolva. Viszont a rebarbarát meg kell főzni, így kénytelen voltam főzős levest csinálni.

Hozzávalók:

500g eper
8 szál kisebb rebarbara
2ek. eritrit (elég lett volna az 1ek is, ha a fanyarabb ízvilágot kedvelitek.)
1 csomag vaníliapuding
annyi víz, ami ellepi (+legalább fél liter, ha nem frissen fogyasszátok, mert pudingosra sűrűsödik be)
250ml habtejszín (elhagyható, én most nem tettem bele, mert ne tartottam fontosnak.

img_3349.JPG

A rebarbarát és az epret is megpucoljuk, megmossuk. Először a feldarabolt rebarbarát kezdjük el főni, majd valamikor félidő után hozzátesszük a félbe vágott epret is és egy evőkanálnyi eritritet adunk hozzá.

A vaníliapudingot egy kevés vízzel csomómentesre keverem és a gyümölcshöz adom. Folyamatos kavargatás mellett felforraljuk, alaposan összebotmixereljük és hagyjuk kihűlni.

Aznaposan tényleg nem igényel több vizet, azonban ha hűtőben tesszük, jóval többvizet felvesz, de utólag is felhúzhatjuk vízzel/tejjel, a kívánt állag eléréséig.

Szuperjó nyári leves és még használjátok ki a szezont!

A baszk sajttorta

Ez a recept is nyugodtan mehet a "jaj-de-rettegek-hogy-megsüssem" listára, pedig ennél pofonegyszerűbb süti nem is létezik. Pontosabban fogalmazva, mostanában egyre inkább azt érzem, hogy a receptek nagy része szuperkönnyű és pillanatok alatt összeállítható - lásd morzsasüti, ami nagyobb kedvenccé vált mint a brownie.

Ehhez a sajttortához egy igazán mókás sztorim van. Nemrégiben kóstoltam meg a baszk sajttortát, amiről kiderül hogy pofonegyszerű a receptje és villámgyorsan elkészül.

Ha egy kicsit bénák vagytok - máig nem jövök rá mit rontottam el - talán, hogy nem szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgoztam, de vállalom, hogy így jobb -, akkor ti is két sajttortát süthettek egy adag alapanyagból.

Amit mondjuk a receptben megosztok veletek, már a felezett verzió, ugyanis álltam vasárnap reggel két adag sajttortával, nem tudtam sírjak-e vagy nevessek, úgyhogy írtam Nyafogós Lefogyósnak, hogy elfogadnák-e vasárnapi nasinak, mert elb…

Az eredeti recept @spatuladesserts honlapjáról származik.

Hozzávalók, egy 20 centis tortaformához:

300g krémsajt (Adlisat használtam) - 100g cukor - 2 tojás -  150g hulla - 15g liszt - egy vaníliarúd magja

Tápanyagtartalom (1 szelet) - 8 szeletre vágtam a tortát.

225kcal, 17,6g ch, 3.8g fehérje, 15.6g zsír

img_2369.jpg

Én bevallom töredelmesen, minden hozzávalók hidegen használtam - köszi a felületes receptolvasás :) - de ezt a szokást meg is tartom.

A krémsajtot közepes erősséggel elkezdtem felhabosítani a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és végül a halálát kevertem hozzá. És majd elfelejtettem! A lisztecskét, azt az épphogy egy evőkanálnyit. És mivel úgyis volt itthon vaníliarúd, ami sosem ront rajta, egy rúd magját is belekapartam.

A 20 centis tortaformát két réteg sütőpapírral béleltem ki, közben a sütőt 250 fokra melegítettem elő, majd amikor betettem a formát a sütőbe, visszavettem 210 fokra és 50 percig sütöttem. Kb 40 percnél jött el a pillanat, amikor egy alufóliadarabot tettem rá, hogy ne égjen meg jobban a teteje, mint ahogy én szeretem.

Szép remegős lesz a torta és tényleg várjátok meg az 50 percet, kell neki!

img_2337.jpg

Utána pedig türelmesen várjatok, hogy kihűljön teljesen. Jól össze fog esni.

A legmókásabb, hogy vasárnap meg sem kóstoltam, mert az aznapi étrendembe elfelejtettem beleírni. Másnap elfelejtettem megkóstolni, így tegnap örömködtem, hogy engem vár egy szelet torta bedobozolva, mert ennyit engedélyeztem magamnak a 8 szeletből.

fullsizerender_16.jpg

Mi legyen a pénteki reggeli? Palacsinta jó lesz?

Péntekre kifogyok az ötletekből és nagy gondban vagyok azzal, hogy mit is egyek. Amióta esténként elküldöm a szponzoromnak az étkezési tervet, sokkal könnyebben tartható minden, nincsen stressz. Kivétel péntekenként. Mert azért ennék én mást is mint tojás, de ne legyen péksüti, mert akkor egész nap kattogok és az ételen jár az agyam. Most már legalább meg tudom fékezni magam és nincsen 3 hónapig tartó csalónap. 

Végül arra jutottam, hogy a tojással megédesítem a napot!

fullsizerender_14_1.jpg

Hozzávalók (kb 24 tallér)

2 tojás - 2 banán - 2ek. Szafis hajdinalisztes palacsinta lisztkeverék - fél mokkáskanálnyi sütőpor - citromhéj - fahéj

Botmixerrel összepépesítettem, megízesítettem és egy habzsákba töltve apró tallérokat nyomtam a forró serpenyőbe, amibe egy csepp olajat is öntöttem, hogy ne ragadjon le a tészta és mindkét oldalát megsütöttem.

Ha nem öntitek nagyon a csokiszósszal, akkor ilyen lesz a tápértéke (én csak 8-at tudtam megenni):

kalória: 235 kcal
szénhidrát: 39.3g
fehérje: 9.8g
zsír: 5.7g

 

 

Tök egészséges fagyik

Ez a hét nagyon édes lesz. Legalábbis próbálom megédesíteni és csupa-csupa édességet hozok nektek, vegyesen egészségesebbet és cukordúsat egyaránt.

Ez most épp az új kedvencem, ugyanis fel kellett avatnom a fagyitartót, majd venni egy újat, mert az első nem túl stabil darab.

Kétfélét próbáltam: avokádósat és a jól bevált epres-bazsalikomosat.

img_3081.JPG

Epres:

Vettem egy doboz epret, nem lehetett több fél kilónál és ehhez megvámoltam a bazsalikomfarmom legidősebb tagját, öntöttem hozzá egy kevés vanlíiaaromát és krumplinyomóval rusztikusra zúztam, majd beletöltöttem a fagyitartóba. (A Pepcoban most nagyon menő flamingósat lehet kapni és tényleg tök stabil)

img_3082.JPG

Avokádós:

1 avokádó - 2 banán - 30g étcsoki - egy jó nagy adag friss menta

Botmixerrel pépesítettem az avokádót és a banánt, majd az aprór vágott csokit és a mentát hozzákevertem. Ebből. 4 fagyira való mennyiség készült. Szerintem bazi jó.

Tápértéke / fagyi:

kalória: 163kcal
szénhidrát: 18g
fehérje: 2.4g
zsír: 10.9g

Nagyi kedvence - Túróval töltött zsemle

Van egy táblám, amire mindig felírom azokat az ételeket, amit feltétlenül meg szeretnék sütni mostanság. Illetve minden héten, ha eszembe jut valami nyalánkság, a határidőnaplómban szánok neki egy talpalatnyi helyet, hogy az összes ötlet ide bekerüljön.

Gyerekkorom nagy kedvence, anyukám nagyon sokat csinált ilyet, de ez bizony tényleg csak frissen az igazi.

Hozzávalók

5 zsemle
500g túró
3ek. tejföl
1 tojás
mazsola
citrom reszelt héja
méz, cukor vagy édesítő ízlés szerint
1 csomag vaníliáscukor

Tápanyagtartalom / zsemle

kalória: 401kcal
szénhidrát: 38.9g
fehérje: 19.3g
zsír: 18.5gfullsizerender_15_1.jpg

A zsemlék tetejét vágjuk le, a belsejét vájjuk ki (és együk meg) vagy keverjük a túróhoz :)  Tegyünk hozzá tejfölt, tojást, adjunk hozzá cukrot (én negyedannyit használtam), vagy mézet, attól függően, hogy melyiket szeretjük. Én szoktam egy csomag vaníliás cukrot hozzáönteni, és belereszelem egy citrom héját.

Ha szeretitek a mazsolát, mossuk meg, és adjuk a túrós krémhez.

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Közben a zsemlékbe töltsük a túrókrémet, majd a zsemlék tetejét tojással kenjük meg és szórjuk meg porcukorral. Süssük aranybarnára.

Frissen, melegen fogyasszuk, mert úgy a legfinomabb. Ha állni hagyjuk megszívja magát.

 

Rebarbarás morzsasüti

Tavaly volt az első alkalom, hogy felnőttként ismét a rebarbara közelébe merészkedtem, méghozzá az eper lekvárt kínáltam meg vele, bár szerintem nem elegendővel.

Van nekem egy kedves szomszédom, Judit, aki mindig besegít, ha el kell pusztítani a sütijeim, azonban múlt héten belefutottam a saját csapdámba. Nemcsak, hogy vittem neki a galette-ből, hanem cserébe az anyósa csodálatos rebarbara pitéjéből javasolt egy kis kóstolót, ami annyira ízlett, hogy tegnap én is elkészítettem.

Vettem hozzá egy nagyjából egyszemélyes piteformát a Pepcoban - beosztottam, így kétszer tudtam belőle enni, de Nektek a teljes adag receptjét adom meg , amivel kényelmesen jól lakhat egy néhány fős család.

Hozzávalók

A töltelékhez:

50dkg rebarbara
4-5 ek víz
2-3 ek. eritrit

A tésztához:

18dkg liszt
11dkg teavaj / vegán margarin
11dkg barnacukor

image0_2.jpeg

Első lépésként pucoljuk meg. rebarbarát és vágjunk belőle 2-3 centis darabokat, majd egy lábosban főzzük puhára a vízzel és a barnacukorral.

A tésztát én csak az utolsó pillanatban dolgoztam össze, amikor már a rebarbarát a piteforma aljába tettem. Jéghideg vajjal dolgozzunk és gyorsan morzsoljuk össze a tésztát, amit a rebarbara tetejére kell szórnunk.

180 fokos sütőben annyi idő alatt sütöttem készre, amíg a teteje aranybarnára váltott.

Tortilla leves

Egy olyan levest ajánlok a figyelmetekbe, ami az egyik legnagyobb kedvencem. Egy igazi függő étel számomra a tortilla és a sajt miatt. Rájöttem ugyanis, hogy ez a két alkotóelem egyben letehetetlen. Ha még egy kis tejföllel is ötvözzük, akkor főleg. :) A kedvenc skálán még a fokhagyma krémlevest is kenterbe veri. Eléggé egzotikus, keleties fűszerekkel, de közben olyan mintha lenne egy kis mexikói beütése is a tortilla és a kukorica miatt. Sőt ehhez a leveshez, életemben először főztem húslevest is.

Hozzávalók

1,5l húsleves alaplé
8 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 kis doboz paradicsompüré
őrölt chilli vagy cayenne bors ízlés szerint
1ek. őrölt római kömény
1ek. őrölt koriander
2-3 babérlevél
só, bors

Feltétként:

1 doboz konzerv kukorica
½ főtt csirkemell
reszelt sajt
4-6 tortilla lap
petrezselyem
½ kaliforniai paprika

img_2946.JPG

Ha nem húsleveskockából szeretnénk elkészíteni az alaplevet, akkor az alábbiak szerint vágjunk bele (legalábbis én így csináltam):

kb 1,5-2liter vízzel engedjünk fel egy lábost, pucoljunk meg néhány sárgarépát, fehérrépát, egy fej vöröshagymát, egy zellergumót, egy fél karalábét. Adjunk hozzá zellerzöldjét, egész borsot, sót, valamint helyezzünk bele egy fél csirkemellet. Kb. 2 óra alatt főzzük meg. Felhasználás előtt szűrjük le a levet. Én még ennél nagyobb adagot főztem, hogy le tudjak fagyasztani néhány dobozzal az alapléből.

És végül, hogy is készül a leves?

A lilahagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze és olajon futtassuk meg. Ezután kanalazzuk hozzá a paradicsompürét, szórjuk bele a fűszereket, a babérlevelet, majd az alaplé felével forraljuk fel. Ezután botmixerrel pürésítsük az egészet. (A babérlevelet ne felejtsük el kiszedni belőle!!!)

Utána öntsük hozzá a maradék alaplevet is és újra forraljuk fel. Végezetül a kis konzerv kukoricát és a szálakra szedett főtt csirkemellet keverjük a levesbe.

A tortillalap mindkét oldalát egy kevés olajon pirítsuk meg, majd vékony csíkokra szeljük fel. Tálalás előtt kockázzunk fel kaliforniai paprikát, reszeljünk sajtot, aprítsunk petrezselymet és a tortillacsíkokkal együtt szórjuk rá a levesbe, hogy felturbózzuk.

img_2947.JPG

 

 

süti beállítások módosítása