Fincsa-nindzsa

Steak burgonya tejfölös mártogatóssal

2013. május 17. - fincsanindzsa

A recept a Chefparade egyik kurzusáról ered, méghozzá Sanyától. Ugyan ő szinte feketére sütötte, nekem ebből is a ropogósra sült, aranybarna jön be. Pasiknak sincs itt kifogás, ezt ők is kiválóan meg tudják főzni-sütni. És mártogatóssal együtt le is tudják nyűgözni a…

Tovább

Szendvicskrém 5. - Tojáskrém

Még mindig adós vagyok a házibulis menü bemutatásával, de szép lassacskán felkerül a posztok közé ez is. A Chefparade-s sütisütő kurzuson mindig vannak szendvicsek és az lehet az édes mellett falatozni. Ezt sem tudtam, hogy a férjem egyik kedvence a tojáskrém, így a hétvégi bulira az is készült.…

Tovább

Pörkölt (nokedlivel)

Mostanában nem sokszor került hús a terítékre a blogon, így pótlom a hiányosságot. Nokedli készítésben nem vagyok egy nagy sztár, de a pörkölt az igencsak jól szokott sikerülni. Íme s recept. Hozzávalók 1.5kg marhalábszár 3 paradicsom 2 ek. házi paradicsompüré…

Tovább

Nokedli

Ki nem állhatom, amikor anyukám mindig csak azt mondogatja, hogy „ízlés szerint”, meg „megérzésből”, „amennyit felvesz” vagy „én már rutinból csinálom”. A világból kifutok ilyenkor. Aztán múltkor engem is ez a vád ért, amikor diktálta le a receptet, hogy lányom,…

Tovább

Szendvicskrém 4. - Tonhalkrém

Végre belekezdtem a "házibuli-sorozatos" menübe. Nagyon cukik voltak a barátaink, szokás szerint lenyűgöztünk mindenkit, jókat ettünk, beszélgettünk és iszogattunk hozzá. Természetesen szendvics is akadt, azonban egy kis face-lift kellett már a sztenderd menüre, ezért képbe került a tonhalkrém.…

Tovább

Epres túrótorta

Ugyan az epernek még nincs teljesen szezonja, de ennek ellenére ez a túrótorta még talán finomabb, mint a barackos verziója. Hozzávalók Tésztához 3 tojás 3ek. liszt 3ek. kristálycukor citromhéj Túrókrémhez 50dkg túró 1 nagy pohár tejföl/ joghurt 2 tojás 1…

Tovább
süti beállítások módosítása