Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 5. - Képviselőfánk

2012. július 28. - fincsanindzsa

Kis túlzással, ezer meg egy éve nem ettem képviselőfánkot. Bevallom őszintén, hogy cukrászdában sajnálom kiadni rá a pénzt, mikor meglátom az árát, sőt abban sem vagyok biztos, hogy az az íz megfelel majd az ízlésemnek. Ugyanis, bármilyen hihetetlen, félek az új ízektől.…

Tovább

Gesztenyés loccs-poccs

Ezt a sütit a keresztanyám készítette. Az első próbálkozásra a végeredmény nem lett túl megnyerő, és a kinézete alapján kapta a Gesztenyés loccs-poccs elnevezést. Ennek a története pedig az, hogy ezt a süteményt elméletileg egy tortaformában kell elkészíteni, hiszen…

Tovább

Főzött puding

Amióta az eszemet tudom, világ életemben pudingporból készítettük el a pudingot. És imádtam. De életemben szerintem először, most ettem igazi főzött pudingot. Ami nem vajkrémes, hanem olyan igazi, finom, eredeti vaníliapuding. És az elkészítésénél mi sem egyszerűbb! Sőt, ha előbb találkozom vele,…

Tovább

Tortillalap

Már egy kelt tésztájú tortillalapot kiposztoltam, viszont találtam egy másikat, ami könnyebben és rövidebb idő alatt elkészíthető. Ennek az állaga inkább a palacsinta tésztára emlékeztet, de sajnos a boltban kapható tortillalapok tésztáját még ez sem éri…

Tovább

Chillis mangólekvár

Egyszer csak, nagy unszolásra betoppant a chilli és a mexikói kaja az életembe. Az elején minden bajom volt tőle, a tipikus kezdő csípős étel fogyasztóknál. Aztán szépen hozzászoktam, és egyszerre többet és többet, bírtam, és kívántam. Olyannyira, hogy nagy bátran chillis…

Tovább

Gyümölcsös túrótorta

Ha valaki nem szeretné a pudingot, annak opcionálisan tudom ajánlani a túrós alapot a gyümölcstortához. Nagyon finom ez is. Hozzávalók Tésztához 3 tojás 3ek. liszt 3ek. kristálycukor citromhéj Túrókrémhez 50dkg túró 1 nagy pohár tejföl 2 tojás 1 csomag…

Tovább

Gyümölcstorta vaníliás alappal

Nyáron kifejezetten szeretem a gyümölcstortát, gyorsan elkészül, főleg, ha előre elkészített tésztát használ hozzá. Mivel én ezt nem szeretem, mert a zselatint mindig magába szívja, ezért ragaszkodom a házi készítésű piskótalaphoz. Ugyan az epernek már nincs itt a szezonja,…

Tovább
süti beállítások módosítása