Fincsa-nindzsa

Quiche 1. - Tonhalas-lilahagymás quiche

2013. május 05. - fincsanindzsa

Íme a másik kedvenc quiche-em receptje: az alaptésztája ugyanaz, mint a póréhagymásé, és mint bármely quiche-é, de a biztonság kedvéért itt is leírom. Hozzávalók Az alaptésztához (29cm átmérőjű piteformához) 25dkg liszt 10dkg teavaj 1 tojás 3 evőkanál hidegvíz 1…

Tovább

Kebab keletiesen

Tzatzkivel kezdtem, azonban ha némi hússal megbolondítjuk, az úgy az igazi :) Folytassuk a sort a menü következő résztvevőjével. Mivel a hús kicsit macerásabb, ugyan nem igényel sok törődést, folytassuk ezzel. A salátát hagyjuk állni (recept hamarosan, így az ízeknek van ideje…

Tovább

Tzatziki saláta

És amit a kebabhoz ígértem saláta következik most, az egészség jegyében. Méghozzá török-görög konyha, amit szigorúan nem választanék szét, mert a hús inkább török a többi pedig görög. Tavaly, amikor Cipruson voltam, - szívem csücske a hely, mindenkinek meleg szívvel…

Tovább

Csirkés quesadillas

Quesa receptet már posztoltam ki korábban, azonban az darált húsos volt, azonban most teriyaki csirkéssel készültünk otthon. Miután hazatértünk a nászútról, szerintem ez volt az első étel, amit elkészítettünk, mert könnyű és gyorsan összerakható volt. Feltéve, ha a tésztát…

Tovább

Gyömbéres rostoncsirkemell

Idén szerintem még „csak” tizenötször kezdtem újra a diétám, de most már sürget az idő, és ez az utolsó lehetőségem, hogy kapkodás nélkül, kiegyensúlyozott diétát követve és aktívan sportolva megszabaduljak a fókazsírtól. A szokásos problémával találom magam mindig…

Tovább

Darálthússal töltött cukkini

Erről a receptről egy gyerekkori kedves barátnőm, óvodás- és iskolatársam jut az eszembe :). Legutóbbi találkozónkkor pont ezt készítettem és valahogy szóba került, és akkor is mondta, hogy az egyik kedvence a cukkini, minden töltött és rakott formában, ezért ezt most…

Tovább

Paradicsomos-lime-os salsa

Egyre jobban kedvelem a salátákat és ezek alternatív megoldásait. Ilyen számomra a salsa is. Saláta is meg nem is, de mindenképp egy izgalmas kiegészítője a sülteknek. Hozzávalók 2 paradicsom 2 lime 1dl olivaolaj olivabogyó 1 szál zeller 1 csokor petrezselyem só bors A…

Tovább

Fetasajtos-paradicsomos garnélarák

Mivel sikerült vennem frissen és olcsón garnélát, ezért gondoltam, kivételesen nem salátába teszem, hanem valami izgis ízt hozok össze, amit még sosem ettem és csináltam. Íme ez lett belőle: Hozzávalók 50dkg garnélarák (tisztítottan kb. 300g lesz belőle) 20dkg…

Tovább
süti beállítások módosítása